|
------Zakąski rybne-------
- łosoś
peklowany "Gravlax" z sosem
koperkowym
-tatar ze świeżego łososia
-tatar ze świeżego łososia
"po królewsku" z kawiorem
-tatar z albakory z kaparami i szczypiorkiem
-tatar z miecznika z suszonym pomidorem,
kaparami i szczypiorkiem
-carpaccio ze świeżego łososia z oliwą
truflową i kaparami
i parmezanem
-carpaccio z albakoory z oliwą truflową i
parmezanem
- carpaccio z miecznika z oliwą
truflową i suszonym pomidorem
- kawior czerwony
(świeży) z dodatkami
- anchovies ze
świeżych istryjskich sardeli z mozarellą
jajkiem i
kaparami
- ceviche z
łososia i antara z sosem koperkowym
- łosoś po
japońsku "fu-fu"
- półmisek zakąsek
dla dwojga
- śledż w oleju
- śledż po moskiewsku
- śledż dziewiczy (maties)
- śledż a'la Cywil
w miodzie
-śledż po rybacku
w sosie jogurtowym
- jajka na grzankach
w sosie holenderskim
- jajka na grzankach
w sosie kawiorowym
- koktajl z krewetek
w sosie czosnkowo-pomidorowym
|
------Zupy rybne------
- zupa
rybna segedyńska
- wyborna zupa z raków
- rosół z łososia
zupa rybna po chorwacku
- flaczki z kalmarów
- zupa rybna z Dover (sola i owoce morza
- chilijska zupa rybna (kergulena,matwa,kalmary)
- angielska zupa rybna "Cullen Skink"
(wędzony karmazyn)
oferta dzienna zawiera 2 lub 3 zupy
|
|
|
------Ryby smażone------
- dorsz
- flądra
- antar
- halibut
- kergulena
- dorada
- morszczuk
- sola "Dover"
|
- karmazyn
- pstrąg
- turbot
- dorsz
- miętus królewski
- labraks
- jesiotr w sosie
kawiorowym
- węgorz w sosie
koperkowym
|
|
------Potrawy z
ryb------
- szaszłyk rybny
- szaszłyk z łososia
- strogonow z dorsza
------Filety z ryb
smażone------
- filet z
dorsza
- filet z antara
- filet z sandacza
- filet z łososia
- filet z ryby Św.Piotra
- filet z mintaja
- filet z morszczuka
|
|
|
------Ryby smażone smażone na
maśle------
- filet z
dorsza
- filet z antara
- filet z sandacza
- filet z łososia
- filet z ryby św.Piotra
- kergulena
- sola "Dover"
- halibut
- pstrąg
- węgorz w sosie koperkowym
- jesiotr w sosie kawiorowym
- polędwica z suma z duszoną cebulką i
chrzanem
|
------Ryby z
rusztu------
-
filet z dorsza
z masłem pieprzowym
- filet z łososia
z masłem czosnkowym
- filet z ryby św.
Piotra z gorącym masłem
czosnkowo-cytrynowym
- antar z
masłem czosnkowym
- halibut z
masłem pieprzowym
- sola "Dover"
z masłem pieprzowym
- turbot z
masłem pieprzowym
- dorada z
oliwą czosnkowo-pietruszkową
- labraks z
oliwą czosnkowo-pietruszkową
- polędwica z albakory
z oliwą czosnkowo-pietruszkową
- polędwica z
miecznika z masłem anchovies
- pstrąg z
masłem czosnkowym
- stek z rekina
z masłem anchovies
|
|
|
-------Ryby z
wody-------
- dorsz "po
polsku"
- ogon diabła morskiego w sosie
kawiorowym
- sandacz "po
polsku"
- antar "po polsku"
- łosoś z
masłem czosnkowym i żurawiną
- miętus królewski
z sosem kaparowym lub kawiorowym
- węgorz w
sosie koperkowym
- pstrąg z
masłem czosnkowo-pietruszkowym i żurawiną
- filet z ryby
św.Piotra z gorącym masłem
czosnkowo-cytrynowym
|
------Owoce
morza------
-
kalmary
panierowane z sosem koktajlowym i zurawiną
- sałatka z kalmarów
z chorizo i pomidorkami cherry
- kalmary
śródziemnomorskie z rusztu z sosem
koktajlowym
- mątwa (sepia)
z rusztu z sosem koktajlowym
- matwa (sepia)
duszona w winie z czosnkiem
- krewetki orientalne
w cieście filo
- krewetki tygrysie
(całe) z rusztu z sosem koktajlowym
-krewetki tygrysie (ogony) z wody z
sosem koktajlowym
- małże "po chorwacku"
duszone w winie z rozmarynem
- małże św.Jakuba
z patelni z salsą z mango i mięty
- małże św.Jakuba
na pierzynce z selera i pieczonego jabłka
- homarce (scampi)
z rusztu
- ośmiornica z
rusztu z sosem orientalnym - na zamówienie
- półmisek owoców
morza
(homar, krewetki, małze, kalmary, mątwy)
|
|
|
--------Dodatki-------
- frytki
- ziemniaki z wody
- ziemniaki smażone
- ryż
- pieczywo
-masło
- masło czosnkowe
- masło pieprzowe
-masło anchovies
- masło czosnkowo-pietruszkowe
- sos kaparowy
-sos holenderski
- sos koktajlowy
- sos koperkowy
- sos orientalny
- sos kawiorowy
- oliwa czosnkowo-piertruszkowa
- chrzan ze śmietaną
- majonez
|
-------Surówki-------
- surówka z
kapusty
- sałatka bałkańska
-bukiet jarzyn
- warzywa z rusztu
- szparagi w sosie holenderskim
- zestaw warzyw z dressingiem
------Napoje
gorące------
- kawa
- kawa espresso
- herbata
- barszcz czerwony
- wino grzane |
|
|
|